Om Koret

Hvem er vi?

Quindtetterne er et rytmisk amatørkor for kvinder oprettet tilbage i februar 2002. Vi har hjemsted i Herning og øver hver torsdag på Børneskolen Bifrost. Koret er sammensat af en flok entusiastiske Quinder i blandet alder, pt. ca. 70 medlemmer – alle med forskellige baggrunde – men fælles er glæden ved at synge i kor.

 

Dirigent

Dorte

Dorte Klausen har fungeret som korleder for Quindtetterne fra korets start. Dorte er uddannet folkeskolelærer med liniefag i musik og er kendt indenfor korsammenhænge både som deltager og kompetent dirigent i Hernings musikliv.

Som kor nyder vi godt af Dortes særlige og smittende engagement, da hun som vores korleder altid på ihærdig vis og med sin glade og positive facon formår at sammensætte repertoire og performance, så vi ender op med ’lidt utraditionelle’ koncerter inkluderende både rekvisitter og koreografi – altid med sangglæden i centrum.

Repertoire

Vores repertoire ligger hovedsageligt indenfor den rytmiske musikgenre, men den inkluderer også smukke arrangementer fra den danske sangskat. Vi arbejder ofte med at sammensætte et potpourri af sange indenfor et bestemt område eller tema, f.eks.: “Venter på far”, “Disco”, “Dansktoppen”, “Carpenters”, ”Abba”, ”Melodi Grandprix” etc.

Husorkester

Quindtetterne afholder koncerter forskellige steder i det offentlige rum og bookes også til private arrangementer. Til begge lejligheder ledsages vi af vores eget fantastiske husorkester, som er tre dygtige og erfarne musikere: Kaj-Verner Bækdahl på klaver, Flemming Tang på bas og Lars Stentoft på trommer.